Tjena!

Ja, jag vet att här är lite tomt för tillfället.
Det finns en helt naturlig förklaring till det, jag har inte en aning om vad jag ska skriva om!?
Mina gamla blog är nerlagd, den fungerade mest som "terapi" och även om den nog egentligen kanske fortfarande skulle behövas tröttnade jag på att skriva ner det.

Mest troligt är nog att jag ska fylla på med lite recensioner av TV-serier här, kanske någon lista eller så.
Har börjat skriva några, kommer upp när man har 4-5 st klara
sen kanske man kommer att ta upp lite politik också, ett intresse som gick från obefintligt till väldigt påtagligt under bara ett par dagar av EU-valets slutspurt.

Tycker du att sidan ser konstig ut så har du säkert rätt!
Eftersom jag är nybörjare på dethär så kommer det vara mycket trial & error i början, och förmodligen ganska oorganiserat. bare with me


onsdag 17 juni 2009

True Blood

True Blood (2008)

Storyn utspelar sig på den amerikanska landsbygden i en tid då världens vampyrer har "outat" sig i media, med givna misstankar/fördomar från både folk i allmänhet och kyrkan i synnerhet.

Sookie(Anna Paquin) jobbar som servitris på det lokala fiket men en sak gör henne speciell, hon kan nämligen höra andras tankar som om dom pratade högt.(fråga mig inte varför man jobbar som servitris med en sådan "gåva")
En dag vandrar vampyren Bill(Stephen Moyer) in på fiket och Sookies liv tar en ny riktning.

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva denna serie.
I grunden ligger naturligtvis kärleksdramat mellan Sookie och Bill, Ni som hoppats på vampyr action får nog leta vidare även om det visserligen finns lite av det i serien.
Däremot är det samtidigt mycket mer än "bara"ett kärleksdrama mellan dessa två.
Ovanligt mycket tanke har lagts vid att utveckla relationerna mellan övriga karaktärer i serien som mellan Sookies vän Tara och hennes alkoholiserade mor.

Oavsett om det är kärlek eller sorg så är det alltid ordentligt känsloladdat, för att använda ett modernt uttryck skulle jag nog kanske beskriva serien som "emo", det och unik.

Unik? nja ok storyn är väl kanske inte speciellt unik i sig men som helhet. Serien har ett annorlunda estetiskt utseende, lite som CSI-miami möter handkamera. Samtidigt är den väldigt "vardaglig" trots vampyrer och annat övernaturligt. Något som gör att den kan kännas lite seg ibland, som sagt det är ingen actionserie.

Betyg 3/5

+ Unik stil
+ Överlag bra skådespelar insatser

- Kan vara lite väl långsam ibland
- Redneck dialekterna kan vara lite irriterande ibland och låta på klistrade
- Ett par onödigt långa sexscener (+ eller - får du bestämma själv)

Inga kommentarer: